Temel Mekanik Stajı

Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin temel mekanik stajı devam ediyor.

Aluam Temel Mekanik Atölyesinde 2022-2023 Güz Dönemi Temel Staj Programı

Mühendislik Fakültesi öğrencileri 9/01/2023-20/01/2023 tarihleri arasındaki temel mekanik stajına büyük bir özveri ile katılım sağlamışlardır.

CNC Programlama Kursu

Türk-Alman Üniversitesi ALUAM (Araştırma Laboratuvarları Uygulama ve Araştırma Merkezi) öğretim elemanlarının TAÜ-SEM bünyesinde yüz yüze olarak verilecek olan CNC Programlama kursları için kayıtlar kabul edilmeye başlanmıştır.

Mastercam Kursu

Türk-Alman Üniversitesi ALUAM (Araştırma Laboratuvarları Uygulama ve Araştırma Merkezi) öğretim elemanlarının TAÜ-SEM bünyesinde yüz yüze olarak verilecek olan Mastercam kursları için kayıtlar kabul edilmeye başlanmıştır.

TURCAR Firmasına Ziyaret

Kesici takım sektörünün öncülerinden olan TURCAR firmasına ziyarette bulunduk.

TURCAR Firmasından Merkezimize Satıh Taşlama Tezgahı Bağışı

Aluam mekanik laboratuvarına satıh taşlama tezgahı bağışı yapmış olan TURCAR Firması yetkililerini ağırladık ve kendilerine teşekkür plaketi takdim ettik.

Sektörün Mühendisten Beklentileri Semineri

Staj eğitiminde bulunan mühendislik fakültesi öğrencilerimiz "sektörün mühendisten beklentileri" konulu seminere katıldı.

Mühendislik Fakültesi Öğrencilerimizin Temel Mekanik ve Temel Elektrik Stajı Başlamıştır

27/06/2022 tarihi itibari ile Aluam atölyesinde uzman öğretici kadromuz eşliğinde Mühendislik Fakültesi öğrencilerimizin temel mekanik ve temel elektrik stajı başlamıştır.

Siemens Dijital Endüstri Laboratuvarı Açıldı

Siemens Türkiye’nin destekleriyle Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ) bünyesinde, ALUAM çatısı altında kurulan Siemens Dijital Endüstri Laboratuvarının açılış töreni, 13 Haziran Pazartesi günü gerçekleştirildi. Açılışta çok sayıda misafirin yanı sıra TAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aysel Uzuntaş, TAÜ Genel Koordinatörü Prof. Dr. Ferit Küçükay ve Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Dr. Hüseyin Gelis yer aldı.

Mühendislik Fakültesi Öğrencilerinin Temel Staj Eğitimleri Devam Ediyor.

Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin temel staj eğitimleri uzman eğitimciler eşliğinde devam ediyor.

ALUAM-IS Yayında

ALUAM kaynaklarının daha etkili, verimli ve takip edilebilir kullanımı için hizmete sunulan ALUAM-IS uygulaması yapılan testler ve değişiklikler sonrasında hizmetinize sunulmuştur.

Yeni Mikroskoplarımız Araştırmacılarımızın Hizmetinde

Laboratuvarımıza alımı yapılmış olan mikroskoplarımızın kurulumları tamamlandı. Eğitimleri yapıldı. Düzenli kullanımlarına geçildi.

XRD Cihazımız Hizmetinizde

XRD cihazımız hizmete girdi.

Yüksek Başarımlı Hesaplama Laboratuvarı Araştırmacıların Hizmetinde

SANCAR (System and Nodes of Computational Applications and Research) Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi bir yaşında.

Araştırma Laboratuvarlarımızda Analiz ve Danışmanlık Hizmetleri

Araştırma Laboratuvarları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Türk-Alman Üniversitesi'nde mevcut ve kurulmakta olan tüm eğitim ve araştırma laboratuvarlarının kurulumunun ve sürdürülmesinin yönetimini ve organizasyonunu yapacaktır. Kamuya açık olarak hizmet verecek laboratuvarlarımız bünyesinde; analiz ve danışmanlık hizmet talepleriniz için aluam@tau.edu.tr adresiyle irtibata geçebilirsiniz.