Haberler

CNC Programlama Kursu

06.12.2022

CNC Programlama Kursu

CNC PROGRAMLAMA KURS PROGRAMI

Türk-Alman Üniversitesi ALUAM (Araştırma Laboratuvarları Uygulama ve Araştırma Merkezi) öğretim elemanlarının TAÜ-SEM bünyesinde yüz yüze olarak verilecek olan CNC Programlama kursları için kayıtlar kabul edilmeye başlanmıştır. Kursiyer yeter sayısına ulaşılması durumunda (minimum 5 kişi) kurs programları açılacaktır. 

CNC Programlama Hakkında

CNC, Computer Numerical Control kelimelerinin baş harflerinden oluşmakta ve Bilgisayarlı Sayısal Kontrol anlamına gelmektedir. Eksenler, hareket ettiği doğrultu boyunca hassas bir şekilde otomatik olarak pozisyonlandırılır.
Teknoloji geliştikçe karmaşık parçaların, daha seri ve daha hassas imal edilmesi gerekmiştir. Klasik tezgâhlarda operatörün becerisi sonucu istenilen hassasiyette parçaların imal edilmesi mümkün olsa bile aynı hassasiyette ve daha kısa sürede parça imal edilmesi mümkün değildir. CNC tezgâhlarda NC tezgâhlardan farklı olarak program durdurulabilir, değiştirilebilir, değiştirilmiş program son şekliyle hem işletilir hem de hafızaya alınır. Sistemde takım parçaları, boyutları vs. operatör tarafından CNC takım tezgâhına tanımlatılabilir ve tüm bu parametrelerin kontrol ünitesine bir kere tanımlanması yeterlidir. CNC tezgâh kontrol ünitesi bir güç kaynağı ile beslenir ve herhangi bir enerji kesintisinde program saklanır. Ayrıca CNC takım tezgâhlarında parça işlenmesi sırasında operatör müdahalesi yoktur ve böylece hem operatör hataları minimize edilir hem de maksimum iş güvenliği sağlanır. Ayrıca CNC takım tezgâhlarında iş parçası hassas ve devamlı aynı ölçüde çıkar, yani CNC takım tezgâhlarının tekrarlama ve pozisyonlama hassasiyeti çok yüksektir. CNC Freze Programlama Eğitiminde amaç; tezgâhların çalışma mantığının kavranması, Kontrol ünitesinin tanınması, Parça sıfırının ve takım ofsetlerinin alınarak işleme safhasına getirilmeleri, grafik, setting ve parametre ayarlarının yapılması, Kesme hızı, devir ve ilerleme gibi kesme parametrelerinin belirlenmesi ve CNC'de programlama metodu ile parça işleyebilecek konuma gelinebilmesidir. Bilgisayarlarda oluşturulan tasarımlar yine bilgisayarlarla CNC Makineler için işleme aşamalarına karar verilir, bunlar simülasyonla kontrol edilir ve işleme için G-code'lar oluşturulur.

Kimler Katılabilir

İmalat sektörlerinde çalışan ya da çalışmayı düşünen herkes CNC Programlama kursuna katılabilir.  Mühendisler, teknik öğretmenler, savunma sanayinde çalışanlar, yan sanayi sektöründe çalışanlar, teknikerler, teknisyenler ve makine ressamları katılım sağlayabilirler.

 Eğitim İçeriği

•    CNC Tezgâhlarında iş sağlığı ve güvenlik tedbirleri.
•    CNC Makineleri çeşitleri ve kullanım alanları.
•    CNC Freze tezgâhının kısımları.
•    CNC Freze tezgâhında kullanılan kesici takımların bağlanması ve iş parçası bağlama aparatlarının ayarlanması.
•    CNC Freze tezgâhının koordinat sistemi.
•    CNC Freze tezgâhının programlanması.
 

CNC Programlama Kurs Programı ve Ücretleri
Eğitim Tipi Eğitim Saati Katılımcı Sayısı Eğitim Günleri ve Saati Eğitim Ücreti
CNC Programlama
Eğitimi
25 5 Cumartesi-Pazar
Günde 5 Saat
4000 TL

Not: Öngörülen kursiyer sayısına ulaşıldığı takdirde kayıt süreci ve kurs programı hakkında detaylı bilgi verilecektir.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

Ön Kayıt Formu (formu online doldurmak için tıklayınız.)
Ödeme dekontu  

ÖDEME BİLGİLERİ

Ödemeler size eğitim açılmıştır maili iletildiğinde aynı mail içerisinde bulunan IBAN numarası ile Halkbank Beykoz Şubesi, Türk-Alman Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü adına yatırılacaktır.

Açıklama kısmına İsim – Soy isim ve ‘CNC Programlama Kurs Ücreti’ yazınız.

*Hesaba yatırılan ücretler kursiyerin kendisi tarafından yatırılmayacak ise, kurs ücretini banka hesabına yatıran kişinin kimlik (İsim, Soy İsim ve TC Kimlik No) ve iletişim bilgileri bulunmalı ve yine Açıklama kısmına kursiyerin İsim-Soy ismi ile ‘CNC Programlama Kurs Ücreti’ yazılmalıdır.

İLETİŞİM:
E-posta: tausem@tau.edu.tr